Lør 18 jun

Copenhell CON dag 4

COPENHELL SAMLER NØRDKULTUREN PÅ SOMMERENS FESTIVAL MED COPENHELL CON

COPENHELL har med et stort overlap mellem den hårde musik og nørdede entusiastkulturer inden for blandt andet spil, film og tegneserier det perfekte fundament for at skabe anderledes festivaloplevelser. Det nye initiativ COPENHELL Con vil give festivalgæsterne en helt ny mulighed for fordybelse og underholdning på sommerens festival. 

Heavy metal går hånd i hånd med nørderi over alt muligt andet mellem himmel og helvede. Derfor blænder COPENHELL i år for første gang op for noget helt unikt på en musikfestival: COPENHELL Con – et nyt samlingssted for alle, der elsker nørdkulturen, lige fra science fiction og superhelte til fantasy og horror, og den første ”Con” på en musikfestival nogensinde.

”COPENHELL startede i sin tid, fordi der manglede et samlingssted for heavyfolket – og nu lancerer vi COPENHELL Con for at skabe et lignende fællesskab omkring nørdkulturen. Der er en helt åbenlys synergi mellem heavy metal og nørdkulturen, og vi vil som festival gerne være pionérerne, der breder det hele ud på ud på en ny og innovativ måde,” siger festivalchef Jeppe Nissen.

Den stærke sammenhængskraft hos COPENHELLs publikum bæres af en fælles kærlighed til festivalens musikalske univers. Hård rock og heavy metal har gennem adskillige årtier bragt mennesker sammen i et stadigt voksende fællesskab, der samtidig rummer utallige subkulturer med lige så utallige indbyrdes overlap. Det hele mødes hvert år i en boblende smeltedigel på selve festivalen.

Som noget helt væsentligt rækker disse kulturer også uden for musikkens verden og ind i alt, hvad den berører. Mennesker, der interesser sig for hård rock og heavy metal, går også ofte meget op i alt fra tegneserier, superhelte- og horrorfilm og computer-, bræt- og rollespil til science fiction og fantasy. Temaer, der også optræder hyppigt i både sangtekster til grafik og på albumcovers inden for den hårde musik.

COPENHELL Con vil give plads til både interaktion og fordybelse i særlige temaområder:

Et tegneserieområde med nogle af landets bedste tegnere, hårrejsende oplevelser i en horrorbiograf og skræmmende virtual reality, et interaktivt Sværd og Trolddom-sceneshow med podcastværterne fra Han Duo, en firser-arkadehal fra Bip Bip Bar, Superheltens handelsområde, brætspilshygge hos Bastard Café, COPENHELL Cons helt egen science fiction-inspirerede festivalbar samt en interaktiv festivalskattejagt i samarbejde med Brooklyn Brewery – og meget, meget mere!

COPENHELLs sorte muld er det perfekte sted at så kimene til dette samlingssted for ægte nørder. Festivalens stærke fundament skaber et nærmest uendeligt potentiale for udnyttelse af synergier mellem musikken og alle de oplevelser, der knytter sig til den. Her eksisterer i forvejen en dedikeret, sej og inkluderende nørdkultur med stor indbyrdes respekt og samhørighed – de perfekte vækstbetingelser for COPENHELL Con, der åbner dørene for flere underholdningsgenrer og interessesfærer og fører musikkens og nørderiets verdener sammen.

COPENHELL Con er opbygget med støtte fra Region Hovedstaden og er kommet for at blive. ”Region Hovedstaden har en ambition om at støtte det mangfoldige og brede kulturliv. Jeg glæder mig derfor over, at der midt i COPENHELL-festivalen nu kommer COPENHELL Con, som bliver et samlingspunkt for nørdkulturen med oplevelser og aktiviteter på programmet for alle, der interesserer sig for tegneserier, horror, brætspil, science fiction og meget, meget andet,” siger Marianne Frederik, formand for Udvalget for Trafik og Regional Udvikling i Region Hovedstaden.

Målet er at udvikle COPENHELL Con til en selvstændig begivenhed, der fremover også vil være tilgængelig for gæster uden billet til selve festivalen. Det fulde program bliver offentliggjort tættere på COPENHELL 2022, hvor det ultimative møde mellem musikkens og nørderiets verden finder sted!

Arrangementet løber over alle fire festivaldage i STAGEBOX mellem tørdokken og Pandæmonium-scenen midt på festivalpladsen.